ROLF BLOMBERG – 100 ÅR

Posted by on november 11, 2012

I dag den 11 november 2012 skulle Rolf Blomberg ha fyllt 100 år.

Hans minne och gärning lever vidare.

Ett antal av sina födelsedagar firade Rolf i fält, under expeditioner.

Som 1968, då han och Torgny Anderberg var i det kartlösa Llanganati för att filma.

I ett brev till sin mamma i Stocksund berättade Rolf om hur det var att fira födelsedag i det påfrestande ecuadorianska bergsmassivet:

”Vädret var till att börja med jäkligt med regn och rusk och kyla. Sista veckan fick vi dock idealiskt filmväder, klart med strålande sol. Även om nätterna var mycket kalla, åtskilliga grader under noll.

Den 11 november uppvaktades jag av mina kamrater med sång och whisky och vin. Vår fine kock Carlos hade trollat fram en god tårta.

En tårta i Llanganati – det är ju nästan något otroligt!”

2 Responses to ROLF BLOMBERG – 100 ÅR

 1. Reine Larshans

  ”Hans minne och gärning lever vidare”.
  Exakt.

  Ut. fick aldrig möjlighet att live lyssna på Blomberg men alla hans böcker har jag med glädje läst i år + sett filmerna som getts ut på DVD. Att hans 100-årsdag skulle uppmärksammas på ett större sätt hade jag verkligen önskat. Att Walter håller denna blogg levande är dock ett stort glädjeämne. Kämpa på!

 2. Stefan Lindqvist

  Jättefin sida! Kul att någon skrivit om Rolf Blomberg så att han ej glöms bort. Läste även din artikel om Bibliotekstjuven. Roligt också att du besökt Sven Yrvind, tiden går helt klart i cirklar/spiraler och saker kommer tillbaka…var några år sedan jag sist besökte latinamerika men längtar tillbaka mer och mer.
  /Stefan Lindqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*