EFTERLYSNING: MATERIAL OM ERIC LUNDQVIST

Posted by on november 8, 2012

Om det finns någon vänlig läsare som kan leda mig till material rörande författaren och skogskarlen Eric Lundqvist – hör i sådant fall gärna av er till mig genom kommentarfunktionen på denna hemsida.

Kommentaren går via min privata mejl, så inget ni skriver hamnar på nätet utan vidare.

Allt material, alla källor, all research och alla tips rörande Eric Lundqvist är av stort intresse.

8 Responses to EFTERLYSNING: MATERIAL OM ERIC LUNDQVIST

 1. GÖRAN NILSSON

  Inget tips om material tyvärr.Men du får mig att minnas en underbar bok vid namn INGET SNUS INGET HALLELUJA!(borde ges ut igen)

 2. Erwin Bennedich

  Hej!
  Boken heter ”Ingen tobak inget halleluja” . Har arbetat med fotografen Jan lindblad och deltog på resor tillsammans med honom till sydamerika. Jan pratade flera gånger om sina mycket långa telsamtal med Eric Lundqvist. Han såg Eric som sin mentor på flera plan!
  För övrigt tycker jag mycket om alla fina böcker Eric har skrivit! Mvh Erwin

 3. Jan M

  Hej,

  Det finns (har funnits?) en dokumentär, gjordes ihop med en bok, av Eric L om Bali, Blomster till Gudarna.

  • bufoblombergi

   Blommor åt gudarna, från 1957. Jag kommer att ägna ett kapitel åt den i min kommande biografi om Eric Lundqvist. Bästa. W

 4. gunnar lundqvist

  Kan bara rekommendera min farbrors böcker. En fantastisk beskrivning av hans liv.
  Gunnar

 5. Hans Järlind

  Jag har under hela mitt liv läst Eric Lundqvists böcker åtskilliga gånger. Flera har jag tagit med mig till staden Iquitos i Perus Amazonas djungel där jag nu bor. Hans böcker motiverade mig själv att studera till jägmästare och att 30 år senare – efter att ha arbetat med skogligt biståndsarbete i många länder i Afrika, Asien och Latinamerika – själv skriva en bok: Totalt Konfunderad Expert. I en av Eric L´s många böcker skildrar han hur Rolf Blomberg besöker honom på Borneo där Eric L var sågverkschef och hur de blev verkligt goda vänner, vilket inkluderade Eric L´s älskade indonesiska hustru Sari. Jag skulle gärna vilja beställa biografin om Rolf Blomberg – är säker på att den skulle passa mig perfekt – men vet inte hur den ska kunna skickas till Peru.

 6. LARZ GUSTAFSSON

  Helt underbara böcker som jag läste redan på sjuttiotalet.
  ”Rani”
  ”Mitt Indonesien”
  ”Vildarna finns i väst”
  ”Sawah”

  Mycket nöje!

  Eric blev liksom Jan Lindblad och Thor Heyerdahl min hjälte. Fantastiska män och äventyrare.

 7. LARZ GUSTAFSSON

  Jag glömde Erics bok ”Öarna och morgondagen”.
  Ber om överseende med detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*