OM ROLF BLOMBERG – BOKEN & BLOGGEN

Detta är Folkhemmets äventyrare – bloggen om Rolf Blomberg, mannen som vågade leva sin dröm.

Bloggen färdas i Rolfs fotspår, precis som jag gjorde under researchen till min bok Folkhemmets äventyrare – en biografi om forskningsluffaren Rolf Blomberg.

Han var den siste äventyraren i sitt slag.

Forskningsresande, författare, fotograf, krigskorrespondent, människorätts- och miljökämpe, upptäckare av nya djurarter och skattsökare. I mer än fyrtio år öppnade Rolf Blomberg världen för svenska hem. Själv kallade han sig för forskningsluffare.

Men bakom bilden av folkhemmets äventyrare fanns ett stormigt familjeliv, barn som hamnade i kläm, hårt ansträngd ekonomi, grubbel och självtvivel. En man som betalade ett högt personligt pris för det fria liv han valde.

Följ med på äventyret. Från barndomens Lindesberg och Stocksund, genom Amazonas regnskogar och gerillans Colombia, vidare på jakt efter den stora inkaskatten i Andernas kartlösa bergsmassiv. Via utsålda föreläsningsturnéer och kändisskapets rampljus, fram till lägenheten i Ecuador där den svårt sjuke legendaren framlevde sin ålderdom som en turistattraktion.

På denna blogg publiceras mängder av bonusmaterial som inte finns i boken – bilder, intervjuer, teckningar, utdrag ur Rolfs privata handskrifter och expeditionsdagböcker, tankar och en hel del kuriosa.

Klicka in er på ”Arkiv”, där hittar ni över 130 inlägg med bilder.

Detta är Rolf Blombergs återkomst – för dig som minns och vill återupptäcka, för dig som vill veta mer och för dig som är ny på resan: välkommen till äventyret!

Walter Repo