Om ROLF BLOMBERG – FOLKHEMMETS ÄVENTYRARE

Detta är den svenska sidan om Rolf Blomberg, mannen som vågade leva sin dröm.

Här färdas läsaren i Rolfs fotspår, precis som jag gjorde under researchen till min bok Folkhemmets äventyrare – en biografi om forskningsluffaren Rolf Blomberg.

Han var den siste äventyraren i sitt slag.

Forskningsresande, författare, fotograf, krigskorrespondent, människorätts- och miljökämpe, upptäckare av nya djurarter och skattsökare. I mer än fyrtio år öppnade Rolf Blomberg världen för svenska hem. Själv kallade han sig för forskningsluffare.

Men bakom bilden av folkhemmets äventyrare fanns ett stormigt familjeliv, barn som hamnade i kläm, hårt ansträngd ekonomi, grubbel och självtvivel. En man som betalade ett högt personligt pris för det fria liv han valde.

Följ med på äventyret. Från barndomens Lindesberg och Stocksund, genom Amazonas regnskogar och gerillans Colombia, vidare på jakt efter den stora inkaskatten i Andernas kartlösa bergsmassiv. Via utsålda föreläsningsturnéer och kändisskapets rampljus, fram till lägenheten i Ecuador där den svårt sjuke legendaren framlevde sin ålderdom som en turistattraktion.

På denna sida publiceras mängder av bonusmaterial som inte finns i boken – bilder, intervjuer, teckningar, utdrag ur Rolfs privata handskrifter och expeditionsdagböcker, tankar och en hel del kuriosa.

Därtill publiceras texter som har med Rolfs vänkrets och intressen att göra, emellanåt texter som har med biografiskrivande att göra.

Klicka in er på ”Arkiv”.

Detta är Rolf Blombergs återkomst – för dig som minns och vill återupptäcka, för dig som vill veta mer och för dig som är ny på resan: välkommen till äventyret!

Walter Repo