WALTER REPO I LLANGANATI

Posted by on juni 21, 2012

Walter Repo på jakt efter inkaskatten i Llanganati – The 2009 Repo-Alte Llanganati Expedition i kommande nummer av magasinet BBC Historia i fokus

FOTO: WALTER REPO & FRANK ALTE


”Vi har följt bergstapirers spår för att finna framkomlig väg, men ett par dagar in i expeditionen är förutsättningarna ändrade; marken är omöjlig att dechiffrera, dessutom är min kropp både slutkörd och blodig efter att ha tumlat utför en ravin.

Jag och Frank Alte, en tysk bergsjägare och arkeolog som har gjort otaliga expeditioner hit, enas om avslutad dagsetapp. Frank hymlar inte: han är här för att hitta inkaguldet, skatten som undgick conquistadorerna.

– Någon skall ju finna den, menar han och ler när jag hävdar att mitt motiv är research till en biografi om Rolf Blomberg…”


Walter Repo på väg mot inkaskatten i det kartlösa, oländiga bergsmassivet Llanganati.

http://www.bbchistoria.se/

One Response to WALTER REPO I LLANGANATI

  1. Reine Larshans

    Jätteintressant blogg och spännande bok. Mitt intresse för Blomberg kom för ett par år sedan när jag hittade två av hans böcker i mina föräldrars bokhylla. Med Walter Repos bok ökade mitt Blombergsintresse lavinartat. Senaste månaden har jag blivit en Blombergsamlare version light. Via antikvariat och secondhandbutiker har jag inhandlat 18 av hans 20 böcker, varav hälften original, till en totalkostnad under tusenlappen med frakt och allt. Min ”nittonde” Blombergbok har jag precis beställt från Polen…..och sedan återstår bara en i samlingen…men jag har redan nu läsning hela sommaren.

    Hoppas verkligen det blir en Blombergsutställning under året. Jag kommer med stort intresse följa allt kring Blomberg framöver och jag har precis tipsat reseföreningen jag är med i om denna intressanta och spännande blogg.

    Mvh

    Reine Larshans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*